Çürümenin Kitabı Emil Michel Cioran
Metis Yayınları Çürümenin Kitabı - Emil Michel Cioran
Hissettiğiniz duyguların benzerlerini hisseden birinin cümlelerini okumak, bu koskoca dünyada yalnız olmadığınızı hissetmek ister misiniz? Peki, günlük hayatta kaçtığınız ve sorgulamaktan korktuğunuz her noktayı yüzünüze tokat gibi çarpan vurucu bir eserle karşılaşmak? Kendinizi daha iyi tanımak ve anlamak için en derinlerinize ulaşan bir kitapla tanışmanın size iyi geleceğini düşünüyorsanız zaman kaybetmeden Emil Michel Cioran'ın Çürümenin Kitabı isimli eseri okumaya başlamalısınız. "Senin rüyan neydi?" diye soran yazarın toplumdaki kanayan yaralara merhem sürmekten ziyade o yaraları bir daha açılmamacasına kanatan paragraflarında kendinizi bulacağınıza eminiz. Gelin, okurken kendinizi yeniden tanımlayacağınız Çürümenin Kitabı'nın detaylarından bahsedelim.
"Çürümenin Kitabı" adlı kitabı neden okumalısınız?
Emil Michel Cioran'ın felsefi temellerle inşa ettiği Çürümenin Kitabı, okuyucunun zihnini aydınlatarak yeni pencereler açıyor. Kitapta "Çürümenin Kitabı", "Tesadüfi Düşünür", "Gerilemenin Çehreleri", "Azizlik ve Mutlağın Yüz Buruşturmaları", "Bilginin Dekoru", "El Etek Çekme" isimlerinden oluşan altı bölüm yer alıyor. Bu altı bölümün her biri ise kendi arasında çeşitli alt bölümlere ayrılıyor. Cioran; zaman kavramının izafiyetine, varoluşsal sancılara, ömrümüzü adadığımız noktalara ve mutsuzluğun da tıpkı mutluluk gibi bu hayatta var olması gereken bir duygu olduğuna vurgu yapıyor. Yazar, kendi düşüncelerini aktardığı bu kitabında okurların her cümle sonunda durup düşünmesini sağlıyor. Kitap okurken beğendiğiniz cümlelerin altını çizenlerdenseniz bu kitabı okurken kalemi elinizden bırakamayacaksınız. İnsanlar arasındaki yalnızlığa, insanın hayattaki değerlere karşı tutumuna odaklanan ve çarpıcı bir üslupla bunları ele alan Çürümenin Kitabı, sizlere yeni pencereler açarken bu pencerelerden kendinize daha farklı bakmanızı sağlıyor.
Bunları biliyor muydunuz?
Çürümenin Kitabı isimli kitabın yazarı ve aynı zamanda filozof olan Emil Michel Cioran'ın Friedrich Nietzsche'den etkilendiğini biliyor muydunuz? Mutsuz olmanın da tıpkı mutlu olmak gibi içgüdüsel bir duygu olduğunu vurgulayan Cioran, neden mutsuz olduğumuzda bu duyguyu yansıtamadığımızı felsefesinde sorgular. Aynı zamanda bir deneme yazarı olan Cioran, 1995 yılında Alzheimer hastalığından hayatını kaybeder. Kitap kapağına bakıldığında eserin ismiyle uyumlu bir biçimde çürümekte olan portakalların yer aldığı estetik kapak tasarımı dikkat çeker. Kitabın kapak görseli illüstratör Michael Mathias Prechtl'in ellerinden çıkarken kapak tasarımı Emine Bora tarafından hazırlanır.
Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz
Felsefesini her kitabında okuyucuya aktarmayı amaçlayan Emil Michel Cioran'ın Çürümenin Kitabı isimli eserini sevdiyseniz onun uykusuzluk hastalığının henüz başlarındayken yazdığı Umutsuzluğun Doruklarında kitabını okuyabilirsiniz. Dilerseniz yazarın doğum ve ölüm ile ilgili kaleme aldığı Doğmuş Olmanın Sakıncası Üzerine isimli eseri de inceleyebilirsiniz.
Katkıda Bulunanlar
Çevirmen:Haldun Bayrı
Neden idefix?
Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.
Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!
Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.