Kendime Düşünceler
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (42)
  • Soru ve Cevap (2)
  • Tüm Satıcılar (6)

İş Bankası Kültür Yayınları Kendime Düşünceler - Marcus Aurelius

İnsana en iyi gelen sözler yine kendi sesinden çıkanlar değil midir? İnsan, kendi içini kazarak düşünce havuzunu büyütürken adım adım kendi gerçekliğine de ulaşır. Marcus Aurelius'un ömrünü geçirdiği milattan sonra 121-180 yılları arasında yapmaya çalıştığı şey, insanı merkez alarak doğayı ve hayatı tanımlama çabasıydı. Kendime Düşünceler, Marcus Aurelius'un barışçıl ve adaletli taraflarıyla bilinmesine karşın sürekli seferde geçmiş hayatında yaptığı gözlemlerden ve deneyimlerinden yararlanarak oluşturduğu hatırlatıcı notların bir bütünü. Eserini gerçek anlamda kendisi için yazmış olması, başkalarına bir şey anlatma çabası içine girmeyişi, katıksız bir düşüncenin sonucu olarak binyılları aşıp günümüze ulaşması; bu eseri eşsiz kılıyor. Yalın bir dil ve anlaşılması kolay kısa cümlelerle yazılan kitap, felsefi bir altyapı gerektirmeden herkesin anlayıp hayatına uygulayabileceği anekdotlar içeriyor.

 

"Kendime Düşünceler" adlı kitabı neden okumalısınız?

Bir devrin Roma imparatoru Marcus Aurelius; Kendime Düşünceler kitabında insana, hayata, doğaya, dönüşüme dair zihninden çıkıp evrene yayılan kadim bilgileri paylaşıyor. 12 ana bölüm ve her bölümün içinde çok sayıda kısımdan oluşan 156 sayfalık kitap, Stoacı felsefenin yansımalarını barındırıyor. Marcus Aurelius; düşündüğü gibi yaşamaya önem veriyor ve her şeyin geçici olduğunu, gücün de yaşamın da bir an sonra hiç olacağını "Çok geçmeden hiç kimse ve hiçbir şey olacaksın." sözleriyle aktarıyor. Savaş sırasında gündüzleri kılıcı geceleri kalemiyle yaşayan imparatorun kendisi için aldığı her not, okuyucu için yol gösterici oluyor. Filozof imparator olarak tanınan Marcus Aurelius, kitabın son bölümünde dışarıdaki hiçbir gücün insana kendi yargıları kadar zarar vermeyeceğini vurguluyor. Başka bir deyişle "Düşüncelerin kontrolü sizin elinizdedir." diyor.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Marcus Aurelius Antoninus, Kendime Düşünceler adlı felsefi başyapıtını 170-180 yılları arasında, savaş sırasında kendisine rehberlik etmesi için kişisel hatırlatmalar olarak yazar. Resmi bir başlığı olmayıp maddeler halinde 12 başlıkta toplanan eseri, Yunanistan dışında da kullanılan Koini Grekçesi ile kaleme alır. 2018 yılında Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları'ndan çıkan Kendime Düşünceler eserinin Türkçe çevirisini Yunus Emre Ceren yapar. Mutluluğu hükmetmede değil doğayla uyum içinde yaşamada arayan Stoacı imparator Marcus Aurelius'un felsefeye ve doğaya olan sevgisi kitapta vurgulanır.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Daha huzurlu ve daha anlaşılır bir yaşam için kılavuzluk eden Kendime Düşünceler eseri, sonsuza dek geçerliliğini koruyacak gibi görünüyor. Benzer şekilde hayatı yorumlamanıza kaynak olacak Marcus Aurelius tarafından yazılan felsefi eser Hayat Kısa, Mutlu Olmayı İhmal Etme ve Psikoterapist Donald Robertson imzalı Roma İmparatoru Gibi Düşünmek-Marcus Aurelius'un Stoacı Felsefesi kitapları aracılığıyla hayat felsefenizi güçlendirebilirsiniz.

 

 

Katkıda Bulunanlar
Yazar:Marcus Aurelius
Çevirmen:Yunus Emre Ceren

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.

115,00 TL