Çingene Sözlüğü
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

“...İngiliz Çingenesi konusuna girmeden önce belki de orijinal Çingene dili hakkında bir şeyler söylemem beklenebilir. Ancak bu konuda kesin bir şey söylemek çok zor. Bir zamanlar gerçek bir Çingene dilinin var olduğundan şüphe edilemez, ancak şu anda var olduğu konusunda gerçekten büyük şüphe var. Şu anda Çingene’nin, Çingene veya Zingaro ırkı tarafından orijinal olarak konuşulan dile az çok benzeyen lehçelerde var olma olasılığı vardır. Çingene’nin birçok lehçesi olduğu görülecektir; bu lehçeler, görünüşte orijinal olan önemli sayıda sözcükle birlikte, diğer herhangi bir konuşmanınkinden oldukça farklı, belirli tuhaf gramer biçimlerini hâlâ muhafaza etmektedir. Diğerleri, belirli sayıda Çingene kelimesinin belirli ülkelerin dillerinin gramer biçimlerine uygun hale getirildiği jargonlardan biraz daha fazlasıdır. Daha saf Çingene lehçelerinin en önde gelen sınıfına, Rusya, Wallachia, Bulgaristan ve Transilvanya’nın lehçelerini koymakta tereddüt etmiyorum. Birbirlerine o kadar benzerler ki, bunlardan birini konuşan, geri kalanlardan herhangi birini konuşanlar tarafından çok iyi anlaşılır; buradan hiçbirinin orijinal Çingene konuşmasından çok farklı olamayacağı mantıklı bir şekilde çıkarılabilir; böylece Çingene dilinden bahsederken bunlardan herhangi biri standart olarak alınabilir. Bunlardan birini -hangisini belirtmeyeceğim- bu amaç için herhangi bir özel nedenden çok fanteziden seçtim...”

 

(Tanıtım Bülteninden)

 

Katkıda Bulunanlar
Yazar:George Borrow
Çevirmen:Başak Çetin

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.