Çekip Gidene Her Şey Mizah Kalıp Bekleyene Her Şey Şiirdir Albert Camus
Diğer Satıcılar(1)
20. yüzyıl felsefi akımlarına ilgi duyuyor musunuz? Bu döneminin en popüler felsefi akımları egzistansiyalizm ve absürdizm. Belki de her iki akım dünya savaşlarının etkisiyle insanlarda oluşan anlam arayışının sonucu olarak ortaya çıktı... İşte bu felsefi anlayışlardan ve ayrıca Marksizm'den etkilenen Cezayir asıllı Fransız Düşünür Albert Camus'nün biyografisi olan Çekip Gidene Her Şey Mizah Kalıp Bekleyene Her Şey Şiirdir isimli cep kitapta, yüzyılın anlam sorununu bulabilirsiniz.
"Çekip Gidene Her Şey Mizah Kalıp Bekleyene Her Şey Şiirdir" adlı kitabı neden okumalısınız?
Ölümünden sadece üç yıl önce Nobel Edebiyat Ödülü alan Albert Camus; hayatın anlamının olmadığı, varoluşun saçmalık olduğu düşüncesini hemen her eserinde dile getiriyor. Biyografi türünde yazılan bu kitapta; Camus'nün yaşamı, eğitimi, çalışma hayatı, gazeteciliği, yıllarca süren verem hastalığı, evlilikleri, ikiz çocukları, Cezayir'de hizmet işçisi olarak çalışan annesi ve düşünürün tuhaf bir trafik kazası sonucu bir Fransız kasabasındaki ölümü anlatılıyor. Eserde; yazdığı kitaplar, kitaplarında ortaya koyduğu fikirler anlatılırken yaşadığı dönemde dünya ölçeğindeki politik, ekonomik ve sosyal sorunlar karşısında takındığı tutum üzerinde de duruluyor. Albert Camus; çağının diğer ünlü Fransız düşünürleri J. P. Sartre ve onun hayat arkadaşı Simon de Beauvoir ile yakın ilişkiler kuruyor. O da dönemin pek çok fikir insanının etkilendiği diyalektik materyalizm, nihilizm, egzistansiyalizm, feminizm gibi akımların etkisini hissediyor. Yazar; İspanya İç Savaşı, dünyadaki diktatörlükler, Fransız sömürgesi olan Cezayir'in bağımsızlık mücadelesi, Sovyet yayılması, Hitler Almanya'sı, Birinci Dünya Savaşı, İkinci Dünya Savaşı gibi 20. yüzyılın en büyük olayları karşısında aktivist eylemlerde bulunmasa da gelişmelerden oldukça etkileniyor. Filozof daha çok hayatın anlamını arıyor ama herhangi bir yaratılış teorisine de bağlanamıyor. Bunun doğal sonucu olarak insanın anlamlı olmadığını bildiği, bir gün öleceğinden emin olduğu hâlde neden didinip durduğunu ve yaşama bir anlam katmaya çalıştığını anlayamıyor. Bazı absürt felsefecilerin yaptığı gibi intiharı bir yol olarak önermiyor; bu kısıtlı ve saçma hayatı sonuna kadar yaşamak gerektiğini söylüyor. Filozof kendisine en talihsiz gelen ölüm şekli olan trafik kazası sonucunda hayatını kaybediyor.
Kitap hakkında diğer bilgiler
Yazar Tolga Bleda Öz tarafından kaleme alınan eser, biyografi türünün bir örneği. İllüstrasyonlarını Simge Üngör'ün çizdiği bu cep kitabı, Gece Kitaplığı tarafından okuyucuların beğenisine sunulur. Kitap toplamda 94 sayfadan oluşur. Yazar Öz, biyografi türünde başka eserler de kaleme alır.
Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz
Bu kitap ilginizi çektiyse başka bir filozofu anlatan Dil Söyler Kulak Dinler Kalp Söyler Kainat Dinler-Aşkı Bulmanın Felsefesi isimli kitaba da göz gezdirebilirsiniz. Albert Camus'yü daha iyi anlamak için Albert Camus Seti - 4 Kitap Takım isimli eser setini de inceleyebilirsiniz.
Katkıda Bulunanlar
Çevirmen:Tolga Bleda Öz
Neden idefix?
Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.
Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!
Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.