Temel Konularıyla Nahiv İlmine Giriş - Tuhfetü's Seniyye Tercümesi
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

İbn Âcurrûm’un el-Mukaddimetü’l-Âcurrûmiyye olarak bilinen kısa risâlesi, nahiv ilminin temel konularını veciz bir şekilde içerdiğinden dolayı yazıldığı tarihten itibaren hüsnükabul görmüş ve ders kitabı olarak okunagelmiştir. el-Mukaddimetü’l-Âcurrûmiyye üzerine yapılan önemli çalışmalardan birisi Muhammed Muhyiddîn Abdülhamîd tarafından kaleme alınan et-Tuhfetü’s-seniyye bi-şerhi’l-mukaddimeti’l-Âcurrûmiyye isimli şerhtir. Bu şerh, nahvî tartışmalara girmeden ve çok fazla şiir istişhâdına yer vermeden konuyu açık bir şekilde ifade etmekte, basit ve zengin örneklerle konuyu okuyucuya sunmaktadır. Ele alınan konulardan sonra soru, alıştırma ve irab çalışmalarıyla konular pekiştirilmekte ve klâsik ile modern dil eğitimi bir arada sunulmaktadır. Bundan dolayıdır ki günümüzde pek çok yerde nahiv ilmiyle ilgili temel kitap olarak okutulmaktadır. Bu kıymetli eser, malesef Türkçe’ye tercüme edilmemiştir. Biz de Arapça’ya yeni başlayanların temel konu ve terimleri anlayıp Türkçe ile bağlantı kurarak bu dili öğrenmeleri için eseri tercüme edip notlarla zenginleştirdik. Ayrıca metnin Arapçasını da vererek okuyucuya iki metni de karşılaştırma imkanını sağladık.

 

(Tanıtım Bülteninden)

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.