1519'da Rotterdamlı Erasmus, Ütopya'nın İngiliz sistemini referans olarak kurgulayan bir eleştiri ve yorum olduğunu ileri sürerek metnin kurmaca, hayali bir ideal devlet tasarımı olduğu anlayışının önünü açmış; 1888'de Karl Kautsky, More'u "ütopik sosyalistlerin babası" ilan etmiştir. Katolik Kilisesi Ütopya'yı 1886'da dini bir metin, 1937'de ise, kutsal ilan etmiştir. Chambers'a göre More, çağdaşlarının karşısına onları uyarmak amacıyla dinsiz bir toplum modeli koymaya çalışmıştır. Ancak bu dünya utanç verici bir şekilde kimi yönlerden Hristiyan dünyasından daha iyi yanlara sahiptir. Hermann Oncken, 1922'de Ütopya'yı, bakanlığa hazırlanan Thomas More'un program metni olarak değerlendirip, metinde daha sonra gelişecek olan İngiliz emperyalizminin ana hatlarını işaret etmiş; Russel Ames 1949'da More'un, yükselmekte olan ticaret burjuvazisinin bir sözcüsü olarak, bu erken kapitalist dönemde feodalizme bu metinle bir karşı çıkma denemesi yaptığını ileri sürmüştür.
(Tanıtım Bülteninden)
Sayfa Sayısı: 128
Baskı Yılı: 2014
Dili: Türkçe
Yayınevi: Bordo-Siyah
Katkıda Bulunanlar
Yazar:Thomas More
Çevirmen:Necmiye Uçansoy
Editör:Veysel Atayman
Çevirmen:Necmiye Uçansoy
Editör:Veysel Atayman
Neden idefix?
Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.
Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!
Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.