Önünde sonunda dönmeyi isteyeceğiniz sakin ve huzurlu bir adanız var mı? Eğer yoksa adadan uzaklaşmak için çaba harcamanıza da gerek yok... Hayalini kurduğunuz, yaşamayı seçtiğiniz, köklerinizin geldiği bir adada her şey sütliman giderken sadece iki yabancı ile düzenin düzensizliğe evrilişine tanıklık etmek ister misiniz? Yılmaz Şener'in yazdığı Elia adlı roman; merakınızı ve heyecanınızı zirvede tutmaya aday. Roman; sınırlarında bulunduğu yönetimin bile neredeyse unuttuğu, kendi hâlinde halkıyla her günün birbirinin aynı olduğu, hırstan, kavgadan, şüpheden uzak Elia Adası'nı ve adaya gelen iki yabancının sorularıyla başlayan korku atmosferini anlatıyor. Roman, anlatım dilinin akıcılığı ve merakta bırakan kurgusu ile dikkat çekiyor.
"Elia" adlı kitabı neden okumalısınız?
"Bu roman bizi mi anlatıyor?" diyeceğiniz türden bir eserle karşı karşıyasınız. Sosyolog Yazar Yılmaz Şener'in kaleminden çıkan Elia; gerçekle kurguyu, iyimserlikle korkuyu zihinlere yeni baştan tanıtıyor. Roman; insanın içine salınan hayali bir korkunun, korkudan dolayı susmanın, susarken kabullenmenin nelere dönüşebileceğini ustalıkla anlatıyor. Eserde, huzur dolu bir adanın distopya evrenine dönmesine tanık oluyorsunuz. Süreçler öyle sakin öyle normal gelişiyor ki değişmekte olan düzeni değil kendinizi suçlu çıkarıyorsunuz... Elia; halkı uzun yıllardır birlikte yaşayan sakin ve huzurlu bir ada. Adaya, dağlarında zeytin yetiştiği için Zeytince adı verilse de özünü korumaya kararlı halkı tarafından Elia diye anılıyor. Hikâye, yayınevindeki görevinden ayrılan Aydın'ın doğduğu ve yaşadığı yere dönmek istemesiyle başlıyor. Kısa süre sonra hiç bilmedikleri iki esrarengiz görevlinin adaya gelişi ve ada sakinleriyle yaptıkları bire bir görüşmelerin yarattığı gerginlik; sakinliği suskunluğa, kabullenişe ve korkulu bir bekleyişe dönüştürüyor. Otorite gibi evrensel bir tema üzerine inşa edilen roman; çaresizlik, iyimserlik ve sonuna kadar süren umuda rağmen ifade özgürlüğünün olmayışının yarattığı etkileri ve söylenmek istendiği hâlde söylenemeyen sözlerin ağırlığını her fırsatta okura hissettiriyor. Kitapta, daha kötüsü olmaz dediğiniz nokta, daha fazlanın başladığı yer oluyor.
Bunları biliyor muydunuz?
Elia adlı romanın film haklarının bir film şirketine devredildiğini biliyor muydunuz? 2021 senesinde İthaki Yayınları'ndan çıkan distopik roman Elia, Sosyolog Yazar Yılmaz Şener'in 4. romanı. 160 sayfalık eser Toplum Bilimci Şener'in tanımıyla geleceğin tarihini resmeder ve mücadeleyi unutmuş, itiraz etmeyen, yanlışa boyun eğen her toplumun gideceği yeri gösterir.
Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz
Son ana kadar heyecanını koruyan romanı beğenenler için Yılmaz Şener'in Elia'dan önce yazdığı üç romanı ve Destek Yayınları Felsefe Serisi için yazdığı dört kitabı daha var. Romanlarından Kör Adım ve Bilinmeyen, felsefi kitaplarından Montaigne'yi anlattığı Hayatın Değeri Uzun Yaşanmasında Değil İyi Yaşanmamasındadır eserleri beğeninizi destekleyebilir.
Neden idefix?
Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.
Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!
Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.