Meyhanede Hanımlar - Türk Edebiyatı Klasikleri
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (3)
  • Soru ve Cevap (0)
  • Tüm Satıcılar (1)

Cumhuriyet’in ilanından sonraki İstanbul yaşantısına yakından tanıklık etmek ister misiniz? O hâlde Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın kaleme aldığı Meyhane’de Hanımlar adlı eseri mutlaka okumalısınız! Dönemin şehir hayatına dair tiplemeleri büyük bir ustalıkla aktarmış olan yazar, bu romanında geleneksel mahalle hayatı ile modernleşmenin çatışmalarını ele alıyor. Kadınların elde ettiği özgürlük sonrası yaşananları anlatan Meyhanede Hanımlar romanını daha detaylı inceleyelim!

 

"Meyhanede Hanımlar" adlı kitabı neden okumalısınız?

Roman, evlerinde kafes arkasında yaşayan kadınların sokağa çıkmasını ve sosyal hayata karışmasını konu alıyor. Cumhuriyet’in ilanıyla belli özgürlüklere sahip olan kadınlardan bazıları taşkın davranışlar sergilemeye başlıyor. Genel olarak toplumun beklentisi kadınların hayatını zorlaştırırken bazı kadınlar da kendisine tanınan özgürlüklerin sınırlarını zorluyor. Romanın merkezinde yer alan Bahriye Hanım şahsında bu kadınlar eleştiriliyor. Bahriye Hanım, kendisine tanınan özgürlükler karşısında abes davranışlar sergiliyor. Kadınlara dair uç noktada fikirleri olan yenilikçi Bahriye Hanım, kaynanasıyla sürekli didişen ve kocasına karşı çok insafsız bir karakter olarak okuyucuya aktarılıyor. Bir gün yine kaynanasıyla kavga ettikten sonra eğlenmek için eşi ve arkadaşlarıyla meyhaneye gidiyor. Meyhanede arkadaşlarıyla içki içerken kocasında gözü olduğunu düşündüğü Meliha Hanım’la kavgaya tutuşuyor. Çıkan büyük kavgadan sonra polis gelip rapor tutuyor. Tüm bunlar olurken meyhanedeki sarhoş ihtiyar; içki yasağı, kadınlar ve Batı taklitçiliği hakkında konuşuyor. Romandaki karakterleri ustaca konuşturarak kendi fikirlerini belirten yazar, bu sarhoş ihtiyar üzerinden de yanlış Batılılaşma ve içki yasağına dair düşüncelerini aktarıyor. Romanda Mazhar Osman, Turşucu Cemal, Şehir Tiyatroları gibi dönemin ünlü kişi ve konuları da ele alınıyor. Türk Edebiyatı klasikleri arasında yer alan bu romanı mutlaka okumalısınız!

 

Bunları biliyor muydunuz?

Meyhanede Hanımlar’ın kitap olarak basılmadan önce Son Telgraf gazetesinde bölümler hâlinde yayımlandığını biliyor muydunuz? Hüseyin Rahmi Gürpınar, bu eserinde Cumhuriyet’in ilanından sonra kadınların özgürleşmesini ve bunun günlük yaşantıya etkisini mizahi ve eleştirel bir dille aktarır. Mahalle yaşantısının Türk Edebiyatı'na girmesine öncülük eden Hüseyin Rahmi’nin romanlarında İstanbul’un 50 yıllık değişim süreci yer alır. Yazar, özellikle kadınların yaşantısını ve konuşmalarını aktardığı için romanlarında genellikle kadın kahramanlar bulunur. Meyhanede Hanımlar romanında ise ülkede yaşanan büyük değişimden kadınların nasıl etkilendiği ve yaşamlarında nelerin değiştiği anlatılır. İş Bankası Kültür Yayınları tarafından 2021 yılında yayımlanan kitap 48 sayfadan oluşur. Tek konuya odaklanmayan roman, dağınık yapı ve olay örgüsüne sahip.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın eleştirel kalemini beğendiyseniz ŞıpsevdiŞık ve Metres adlı eserlerine de göz atabilirsiniz.

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.

71,10 TL
Sepette 68,97 TL