Acımasız Aydınlık Susie Linfield
Acımasız Aydınlık'ta Susie Linfield konularını sömüren politik şiddet fotoğrafları ve izleyicilerinin röntgenci eğilimleriyle tatmin olduğu düşüncesine meydan okuyor. Bunun yerine tutkulu bir şekilde görüntülere bakarak -ve içinde insanları görmeyi öğrenerek- bizi şiddetin modern tarihine bağlıyor ve insanın acımasızlık kapasitesini araştırarak gerekli olan etik ve politik harekete bağlıyor. Walter Benjamin'den ve Bertolt Brecht'ten Susan Sontag'a ve postmodernistlere kadar gelen eleştirmenlerle boğuşarak -ve Holocaust, Çin Kültür Devrimi, ve yakın dönemdeki terörist eylemler gibi olayların fotoğraflarını analiz ederek -Linfield fotojurnalizm ve yükselen insan hakları idealleri arasındaki karmaşık bağlantıyı keşfe çıkıyor. Kitabın sonuç bölümünde Robert Capa, James Natchway ve Gilles Peress'in vazgeçilmez işlerini inceliyor ve fotoğrafın modern savaşın artan nihilistik yörüngesini nasıl cevaplaması gerektiği sorusunu soruyor.
'Acımasız Aydınlık'ta fotojurnalizmin ahlaki konularla ilgili süregelen güçlü utanmaz özrü güzel bir şekilde dahil edilmiş. . . Linfield, fotoğrafçıları azizlere dönüştürmeden ya da işlerini kutsal ikonlara çevirmeden onurlarını vererek fotojurnalizme bir savunma teklif ediyor.'
-Jed Perl, New Republic-
'Linfield'in entelektüel keskinliği ve şiddetli yoğunluğu belki uzağa bakmak ya da sadece bakmanın bir seçenek olmadığı konusunda bizi ikna edebilir. Şiddet dünyasında mantıklı olmak zorundayız. Linfield, James Agee'nin 'varolanın acımasız aydınlığı' diye tanımladığı şeye 'bakmamız, içine bakmamız' gerektiğini iddia ediyor. Maliyeti ne olusa olsun'
-Sean O'hagan, Guardian-
'Acımasız Aydınlık ahlaki tanıklık ve empatik sıçramalar için bir tez: kameranın her iki tarafındakiler için hayatların -kederli yaşamların- özetinin kitabı. Linfield için eleştiri yüksek bir çağrı. Onun bakışında ve tartışmasında vicdanını dinleyen bir çekicilik var. Bir eleştiri çalışması olarak Acımasız Aydınlık derin bir ayrım. Eminim kendi alanında tarihinin bir parçası olacak.'
-Alex Danchev, Times Edebiyat Eki-
Eleştiri Dalınında Ulusal Kitap Eleştirmenleri Ödülü Finalisti, 2010
Susie Linfield, Village Voice, American Film ve Washington Post'ta editör olarak çalıştı ve Los Angeles Times Book Review, New York Times, Bookforum, Village Voice, New Republic, Washington Post, Dissent ve Nation'ın da aralarında bulunduğu yayınlarda çok farklı alanlarda yazılar yazdı. Kültürel Haberler ve Eleştiri programını yönettiği New York Üniversitesinde gazetecilik bölümünde doçent olarak görev yapmaktadır.
Kapak Fotoğrafı:Kızıl Khmer Rejiminde Tuol Sleng işkence merkezinde idam edilmeden önce fotoğraflanan kimliği bilinmeyen çocuk tutuklu. Tarihi ve fotoğrafçısı bilinmiyor.
(Tanıtım Bülteninden)
Dili: Türkçe
Yayınevi: Espas Kuram Sanat Yayınları
Katkıda Bulunanlar
Çevirmen:M. Emir Uslu
Neden idefix?
Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.
Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!
Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.