Ateist Çevrelere Göre Zorunlu Din Dersleri Muhammed Esat Altıntaş
1982 yılından itibaren devlet okullarında zorunlu olarak okutulmaya başlanan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (DKAB) dersinin anayasal statüsüne ilişkin çeşitli toplum kesimlerinden itirazlar gelmektedir. Bazı Alevî kesimlerle birlikte çeşitli ateist çevreler de DKAB dersinin zorunluluğuna karşı çıkmaktadırlar. Ülkemizde din eğitimine ilişkin birçok meselede olduğu gibi bu meselede de genelde bilimsel yaklaşım yerine politik/ideolojik karşıtlıklar üzerinden ve birbirini tam anlamadan tartışmalar yürütülmektedir. Bu tartışmalar, çözüm üretmek yerine meseleyi daha da karmaşıklaştırıp toplumda kutuplaşmayı artırmaktadır. Bu önemli konuyu çözümsüzlüğe mahkûm etmemek için öncelikle DKAB dersinin zorunluluğuna karşı çıkanların taleplerinin ve itiraz gerekçelerinin bilimsel bir zeminde incelenmesine ve bu itirazlara çözüm olabilecek politikalar üretilmesine ihtiyaç vardır. İşte bu ihtiyaçtan hareketle bu araştırmada ateist çevrelerin DKAB dersinin zorunlu olmasına karşı çıkma gerekçeleri analiz edilmiş değerlendirilmiştir.
(Tanıtım Bülteninden)
Neden idefix?
Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.
Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!
Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.