Sürgün Bilgi - Çocukluk Hasarlarıyla Yüzleşmek Alice Miller
Çocukluktan kalan, bilincinizin en gerilerine attığınız bilgilerin ve anıların bugününüze uzanan etkisini hiç düşündünüz mü? Polonyalı psikolog ve filozof olan Alice Miller'ın otobiyografik ögeler katarak kaleme aldığı kitabı Sürgün Bilgi: Çocukluk Hasarlarıyla Yüzleşmek ile bu etkinin farkına varabilirsiniz. İnsanın doğuştan iyi olduğunu savunan Miller, kötülüğün ve suçların insanın çocukluğunda maruz kaldığı kötü muameleyle ortaya çıktığına inanıyor. Gelin, bastırılmış duyguların ve görmezden gelinen yanlışların insan davranışlarındaki yansımalarının işlendiği Sürgün Bilgi: Çocukluk Hasarlarıyla Yüzleşmek'ten kısaca bahsedelim.
"Sürgün Bilgi: Çocukluk Hasarlarıyla Yüzleşmek" adlı kitabı neden okumalısınız?
Alice Miller kariyerinin başında savunduğu Freudyen psikanalitik yaklaşımdan uzaklaşarak kaleme aldığı Sürgün Bilgi: Çocukluk Hasarlarıyla Yüzleşmek ile kötülüğün gerçekliğini savunuyor. Kötülüğü iyiliğin zıddı olarak ele almak yerine çocukluktan itibaren maruz kalınan şiddet, taciz ve zorbalığın iyiliği yok eden bir olgu olduğunu ifade ediyor. İnsanın "iyi" olarak doğduğunu ve yaşadıklarıyla dönüştüğünü söyleyen Miller kitabında kendi yaşam tecrübelerini de aktarıyor. Küçüklüğünde tacize uğradığını söyleyen yazar, tacizi sadece fiziksel şiddet veya cinsel taciz olarak değil ebeveynlerin çocuklarına uyguladığı psikolojik taciz olarak da ele aldığını vurguluyor. İkinci Dünya Savaşı Almanya'sında bir Yahudi olarak hayatta kalmayı başaran ve savaş sonrası travmalarıyla annesinin desteğinden mahrum kalarak baş etmek zorunda kalan Alice Miller, Sürgün Bilgi: Çocukluk Hasarlarıyla Yüzleşmek ile daha kişisel bir kitap kaleme alıyor. İnsanın çocukluktan başlayarak gelişen ve değişen kişilik yapısı ve hayat görüşünü travmatik ve bastırılmış duygular açısından ele alan Sürgün Bilgi: Çocukluk Hasarlarıyla Yüzleşmek ile tanışmak isteyebilirsiniz.
Kitap Hakkında Diğer Bilgiler
Alice Miller'ın Sürgün Bilgi: Çocukluk Hasarlarıyla Yüzleşmek'le "aydınlanmış tanık" kavramını psikoloji dünyasına kattığını biliyor muydunuz? Aydınlanmış tanık; hasar görmüş, travmatik tecrübeler edinmiş bir kişi ile empati kurma çabası ve onun kendi geçmişini anlamlandırmasına yardımcı olma konusunda istekli kişi için kullanılan bir terim olarak Miller sayesinde psikoloji biliminde yer eder. Orijinal adı "Das verbannte Wissen" olan kitap ilk olarak 1988 yılında yayımlanır. 2022 yılında Profil Kitap ile Türkçe baskısı yapılır. 176 sayfa uzunluğundaki eserin çevirisini Oğuz Satır yapar. Kitaplığınızda kalıcı bir yer edinecek bu eser ile tanışarak siz de kendi iyi ve kötü tanımlarınızı oluşturabilirsiniz.
Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz
Alice Miller'ın Sürgün Bilgi: Çocukluk Hasarlarıyla Yüzleşmek adlı kitabını okuduktan sonra Bilmek Seni Özgür Kılacak, Beden Asla Yalan Söylemez ve Yetenekli Çocuğun Dramı'na da göz atabilirsiniz.
Neden idefix?
Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.
Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!
Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.