Umutsuzluğun Doruklarında
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (5)
  • Soru ve Cevap (0)
  • Tüm Satıcılar (3)

Hayatın anlamını düşünen, sorgulamalar yapan, hisseden ve ontoloji üzerine birbirinden farklı düşüncelere sahip yazarların fikirlerini okumayı sevenlerden misiniz? Cevabınız "Evet!" ise Emil Michel Cioran'ın kaleme aldığı Umutsuzluğun Doruklarında'yla tanışmak isteyebilirsiniz! Karamsarlığın ve umutsuzluğun hâkim olduğu eserde okuyanı içine çeken bir girdabın içindeymişsiniz hissine kapılabilirsiniz. Emil Michel Cioran'ın insanın hiç bitmeyen anlam arayışına, aşka, ölüme, sevince ve hüzne dair fikirlerinin yer aldığı Umutsuzluğun Doruklarında adlı eserini, gelin, kısaca inceleyelim.

 

"Umutsuzluğun Doruklarında" adlı kitabı neden okumalısınız?

Umutsuzluğun Doruklarında'da Emil Michel Cioran'ın üslubunun ve felsefesinin tüm detayları okur tarafından görülebiliyor. Gençliğinin başlarında yoğun ve ızdırap dolu düşüncelerinin etkisi altında yazdığı kitabında aralıksız bir uyanıklık hâlinin ve hiçliğin kendisine tam bir yıkım yaşattığından bahsediyor. Umutsuzluğun Doruklarında, Cioran'ın kendisiyle yüzleştiği ve içini döktüğü bir eser olarak yorumlanabilir. Hiçliğin sınırlarında dolaşarak yazdığı eserinde var olmanın imkânsızlığını düşünen Cioran; coşku veren, sıkıcı olan boşluk, acı, aşk ve melankoli gibi duyguları, bu duyguların kendisiyle ve dünyayla olan ilişkilerini sorguluyor. Yazar sıradan eylemler ve çeşitli duygular üzerine düşünüp sorgularken bunun sonucunda da insanlardan, insan olmaktan duyduğu mutsuzluğu da dile getiriyor. Toplam 152 sayfadan oluşan Umutsuzluğun Doruklarında'yı her okuyuşunuzda yeni anlamlar keşfedeceğinize, Cioran'ın içine çeken, hiçliğin karamsar sınırlarında dolaştıran üslubundan her seferinde yeniden etkileneceğinize eminiz!

 

Bunları biliyor muydunuz?

Emil Michel Cioran'ın Umutsuzluğun Doruklarında adlı eserini yirmi ikinci doğum gününde intihar etmeyi düşündüğü sırada bir vasiyetname olarak kaleme aldığını biliyor muydunuz? Peki ya isminin bir yumuşaklığı ve etkileyiciliği olmadığı düşüncesi ile sonradan adına Michel'i eklediğini? Cioran, Umutsuzluğun Doruklarında kitabından sonra kaleme aldığı eserlerini önemsiz gördüğünü röportajlarında sıklıkla dile getirir. Umutsuzluğun Doruklarında, kendisiyle yüzleşme ve vasiyetname olarak yazılmış olsa da yazmak Cioran'ın hayatta kalmak için bir bahanesi olur, böylelikle eseri de onu intihardan kurtaran bir yapıt hâline gelir. "Onu yazmasaydım gecelerime kesinlikle son verirdim." cümlesiyle ise bunu destekler. Okurlarının varoluşsal sancılarına farklı bir bakış kazandıran Cioran'ın Umutsuzluğun Doruklarında adlı eserinin Türkçe ilk baskısı 2019 yılında Jaguar Kitap tarafından yapılır. Kitap Türkçeye Orçun Türkay tarafından çevrilir. Dünyada her şeyin iyiliklerle, mutlulukla ve güzellikle dolu olduğunu düşünen insanların bu fikirlerini kökten sarsacak etkileyici eseri tekrar tekrar okumak isteyeceksiniz!

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Emil Michel Cioran'ın Umutsuzluğun Doruklarında adlı eserini beğendiyseniz yine aynı yazara ait Yeni Tanrılar ve Doğmuş Olmanın Sakıncası Üzerine'ye de göz atabilirsiniz.

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.

86,86 TL