Sosyoloji Kitapları
3872 sonuç listeleniyorEn Çok Okunan Sosyoloji Kitapları idefix'te!
idefix Psikoloji'den Tarih'e, Sanat'tan Sinema'ya kadar pek çok farklı kategoride yüzlerce kitapla okurlarına çeşitlilik sunuyor. idefix'in sunduğu zengin çeşitlilik içerisinde Sosyoloji kategorisi de yer alıyor. Kullanışlı filtreleme seçenekleriyle beğendiğiniz yazarların sosyoloji bilim dalına ait kaliteli içeriklerine kolayca ulaşabilirsiniz.
Sosyoloji alanına ait ders kitapları, çok okunan sosyoloji kitapları ve toplumsal konuları başka alanlarla ilintileyerek anlatan başucu kitaplarını okumak sizlere farklı bakış açıları kazandırabilir. Topluma farklı yönlerden mercek tutan sosyoloji kitaplarına ulaşmak için kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.
Üniversitede Okunması Gereken Sosyoloji Kitapları
Üniversitede ders kitabı olarak kullanılan kitaplar sosyolojinin kavramsal ve teorik çerçevesini ele alır. Bu eserler başlangıç seviyesinden derin teorik eserlere kadar geniş bir yelpazededir. Sosyoloji ders kitapları toplumun ne olduğunu, farklı toplumsal ilişkileri ele alan kitaplardır.
Hem sosyoloji bölümünde okuyan öğrenciler hem farklı disiplinlerde akademik eğitimlerine devam edenler sosyoloji kitaplarıyla bilgi birikimlerini artırabilir. En iyi sosyoloji kitaplarının yazarları arasında Emile Durkheim, Max Weber, Pierre Bourdieu, Zygmunt Bauman sayılabilir.
Okunması Gereken Türk Sosyoloji Kitapları
Türk toplumunun geçirdiği değişimleri ve dönüşümleri anlatan Türk sosyoloji kitapları, farklı yazarların perspektifinden farklı yayınevleri aracılığıyla okuyuculara ulaşır. Türk toplumunun geçirdiği aşamaları, kültürel yapıyı anlamakta Türk sosyoloji kitapları önemli bir yer tutar.
Cemil Meriç ya da Şerif Mardin gibi Türk sosyoloji alanında iz bırakmış kişilerin Türkiye'nin yakın tarihine ışık tuttuğunu yazarların eserlerinden görebilirsiniz. Ülkemizi anlamada çok önemli köşe taşı olan daha pek çok eseri geniş ürün gamına sahip kategorimizde bulabilirsiniz.
Okunması Gereken Sosyoloji Kitapları
Sosyoloji insan toplumlarının kültürel, ekonomik, sosyal yapılarının nasıl oluştuğunu inceleyen, toplumsal davranışları ve insan etkileşimlerini analiz eden bir bilim dalıdır. Sosyolojik kitaplar, tarih boyunca toplumların incelemesini yapan ve onların davranış biçimlerini anlatan eserlerdir. Bu kitapların önemli sayılabilecek başlıkları şu şekilde karşımıza çıkar:
- Genel sosyoloji kitapları daha çok sosyolojinin ne olduğu, temel ilkeleri, alt dalları ve temel kavramlarının anlatıldığı kitaplardır. Anthony Giddens'ın kitapları bu türden sosyolojik kitaplardır. Norbert Elias'ın birey, toplum ve devlet arasındaki ilişkiyi anlattığı eserler de bu grupta değerlendirilebilir.
- Toplumsal araştırma-inceleme kitapları toplumun sahip olduğu roller, cinsiyet araştırmaları, kent ve kır sorunları gibi kategorilere ayrılabilir. Cinsiyet eşitliği, ekonomik sorunlar ele alınarak okurların merakına sunulur. Örneğin Cem Azatalay tarafından derlenen Toplumsal Yapı: Türkiye'de Eşitsizlik, Tahakküm, Değişim isimli kitap bu kategoride değerlendirilebilir.
- Kitle iletişim kitapları ve medyayı içine alan eserler özellikle toplumun medya aracılığıyla nasıl yönlendirildiğini ele alan eserlerdir. Guy Debord'un Gösteri Toplumu kitabı, toplumların kitle iletişimi aracılığıyla yakın tarihteki yönlendirmelerini anlatan güzel bir örnektir.
- Din sosyolojisiyle alakalı kitaplar toplumların inanç yapılarını konu edinir. İnançların toplum üzerindeki etkilerini ele alır. Örneğin Max Weber'in kült eseri Protestan Ahlakı ve Kapitalizmin Ruhu eseri bu başlıkta okuyabileceğiniz önemli eserlerdendir.
Okunması Gereken Sosyoloji Tarihi Kitapları
Sosyoloji tarihi kitapları, bir tarihi kronoloji sunması açısından önemli kitaplardır. Böylece sosyolojiyi sistemli okuma ve takip etme alışkanlığı kazabilirsiniz. Örneğin sosyoloji kitap seti olarak edinebileceğiniz kitaplar sayesinde düşünürlerin eserlerini de daha kolay okuma imkanına sahip olabilirsiniz. Sezgin Kızılçelik'in Sosyoloji tarihini anlattığı 6 ciltlik eseri bu alana örnek gösterilebilir. Diğer sosyoloji tarihinin anlatıldığı sistemli eserleri toplu ya da tek tek gelişmiş filtreleme seçenekleriyle inceleyebilirsiniz.
Okunması Gereken Sosyolojik Romanlar
Edebiyat türleri içerisinde roman türü, toplumların yaşayışlarından kesitler sunduğu için sosyolojik düşünme biçiminize katkı sunan kitaplardır. Roman kahramanları o toplumun yaşayışından izler taşıdığı için toplumsal bakış açınızı geliştirir. Sosyolojik romanların kahramanları toplumsal yaşayışa ayna tutar. O toplumdaki gelenek görenekleri, kadın erkek ilişkilerini anlatır. Sosyolojik romanlar kapitalizm ve sanayileşme olgusunun toplumda yarattığı değişimleri ele alabilir. Bunun dışında bu roman türleri, çevre sorunlarına yakın mercek tuttuğu gibi gelir adaletsizliği gibi konulara da eğilebilir.
Mutlaka Okunması Gereken Sosyoloji Kitapları
Sosyoloji kitapları, toplumsal araştırmaları sevenlerin mutlaka okuması gereken eserler kategorisinde yer alır. Bu kitaplar toplumsal bakış açısını değiştirdiği gibi entelektüel birikime de katkı sunan eserlerdir.
- İbni Haldun, Mukaddime: Gerçek bir başucu eseri olan Mukaddime bütün çağlara ışık tutacak sosyolojik ilk eserlerdendir. Sosyolojiye dair en önemli eserlerden sayılan Mukaddime toplumların yaşayış biçimlerini ilk ele alan kitap olarak yanınızdan ayırmayacağınız çıkarımlar içerir.
- Cemil Meriç, Bu Ülke: Türkiye'nin çalkantılı yakın tarihine ışık tutan kitap Meriç'in önemli çıkarımlarından oluşur. Dili ve içerdiği konular itibarıyla adeta bir başyapıttır.
- Emile Durkheim, İntihar: İntiharın bireyselliğin ötesinde toplumsal bir çıktı oluşunun hikayesidir. İntiharın kolektif biçimlerini yansıtan kült bir eserdir.
- Jean Baudrillard, Simülakrlar ve Simülasyon: Modern yaşamın gerçeğin ötesinde bir simülasyonda yaşadığını anlatan kitap özellikle kitle iletişim araçlarının tehlikelerinden bahseder.
- Anthony Giddens, Sosyoloji: Dünyayı ve toplumu anlamada güncelliğini koruyan eserlerdendir. Sosyolojinin temel ilkelerini ve kavramlarını anlamaya yardımcı olur.
- Edward Said, Şarkiyatçılık: Geçtiğimiz yüzyılın en sarsıcı eseri olan Şarkiyatçılık, Batı'nın Doğu algısına odaklanır.
- İvan İllich, Okulsuz Toplum: Bu eser, sosyoloji araştırmalarında karşıt görüşleri tanımanızda önemli bir yere sahiptir.
En Çok Okunan Sosyoloji Kitapları Avantajlı Fiyatlarla idefix'te!
Araştırma-Tarih Kitapları'ndan Edebiyat'a, Eğitim Başvuru'dan Kurgu Dışı'na kadar pek çok kategorisinde binlerce kitap sunan idefix, Sosyoloji kategorisinde de zengin bir çeşitlilikle okurların karşısına çıkar. Yerli ve yabancı yazarların sosyolojinin alanına giren sayısız eserini idefix'in geniş ürün gamı sayesinde kolayca bulabilirsiniz. Siz de dilediğiniz sosyoloji kitabını kolayca keşfedip hemen siparişinizi verebilir, ihtiyaç duyduğunuz ürünlere idefix sayesinde güvenle ulaşabilirsiniz.