Kuvayi Milliye Nuri Kurtcebe
"Gaddar Davut" karakterinin yaratıcısından Nazım Hikmet'in şiirlerine çizgisel bir dokunuş geliyor. Ünlü karikatürist Nuri Kurtcebe, usta şairin şiirini benzersiz çizgileriyle yeniden gündeme getiriyor. Dünyaca ünlü şairin dizelerine farklı bir boyut katmak ve görsel bir şölen yaratmak amacıyla çizgilerle yorumlanan Kuvayi Milliye, çizer Nuri Kurtcebe'nin hünerli kalemiyle yeniden yorumlanarak okurlarla buluşuyor. Çizgi roman sevenler için bulunmaz bir fırsat olan kitap, aynı zamanda Nazım Hikmet şiirlerini sevenlerin de ilgi odağı oluyor. Tanınmış çizerlerden ve karikatür dünyasının iz bırakan karakterlerinin yaratıcılarından olan Nuri Kurtcebe'nin hayranlarının kitapta çok şey bulabilecekleri kesin. Gelin, şiiri ve çizgiyi bir araya getiren bu benzersiz kitaba birlikte göz atalım.
"Kuvayi Milliye" adlı kitabı neden okumalısınız?
Kurtuluş Savaşı yıllarını ölümsüz dizelerle destanlaştıran ve Mustafa Kemal Paşa'yı sarışın bir kurda benzeterek karanlıkta bir yıldız gibi kayıp ince uzun bacaklarıyla Kocatepe üzerinden Afyon ovasına atlayacağını anlatan Kuvayi Milliye şiiri, Nazım Hikmet Ran'ın en önemli eserlerinden biri olarak kabul ediliyor. İşte bu destanın çizgilerle yeniden yorumlanması diyebileceğimiz Kuvayi Milliye adlı çizgi roman da Nuri Kurtcebe tarafından okurlara sunuluyor. Şair ve karikatürist olan iki farklı ustanın elinden çıkmış bu eşsiz kitabın her evin kitaplığında bulunması gerekiyor. Türk Kurtuluş Savaşı, 1919 ile 1922 yılları arasında yaşananlar, çekilen acılar, gösterilen fedakârlıklar; Kuvayi Milliye Destanı'nda ölümsüzleşiyor. Komuta kademesinden erlere, askerinden köylüsüne, öğrencisinden esnafına, kadınından erkeğine tüm halkın mücadelesini destansı dizelerle anlatan eserin görsel hale getirildiği kitap; çocukların, gençlerin ve eğitimcilerin kütüphanelerinde bulundurmak istedikleri bir yapıt olarak öne çıkıyor.
Bunları biliyor muydunuz?
Nazım Hikmet'in 1965 yılında basılan Kurtuluş Savaşı Destanı adlı kitabının 1968 yılında Kuvayi Milliye adıyla tekrar basıldığını, 8 bölümlük şiirlerden oluşan bu kitabın en son bölümünde Büyük Taarruz'un başladığı güne gönderme yaptığını biliyor muydunuz? Peki ya, Nuri Kurtcebe'nin 1970'te başladığı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi sonrası "Gırgır" dergisinde duayen karikatürist Oğuz Aral ile birlikte çalıştığını? 352 sayfalık bir kitap olan Kuvayi Milliye adlı eserde ünlü çizerin mizahın dışına çıkıp Milli Mücadele'yi çizgileriyle görselleştirdiği görülür.
Bu kitabı sevenler için önerilerimiz
Tarihi çizgi roman okumayı seviyorsanız Ahmet Ümit'in yazdığı, Muzaffer Aysu'nun grafiklerini üstlendiği ve Bartu Bölükbaşı'nın çizer olarak yer aldığı Elveda Güzel Vatanım-İttihatçıların Yükselişi adlı eseri de okuyabilirsiniz. Macera dolu çizgi romanlara meraklıysanız ve 1960-1970 dönemine uzanıp nostalji yaşamak isterseniz Zagor Klasik Maceralar Cilt 124 kitabını okuyabilir veya listenize ekleyebilirsiniz.
Neden idefix?
Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.
Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!
Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.