Londra’dan çıkıp Konya’ya kadar uzanan, tasavvufi ögelerin polisiye ile harmanlandığı aksiyon dolu bir hikâyenin büyüsüne kapılmaya hazır mısınız? O hâlde Türk yazar ve şair Ahmet Ümit’in postmodern anlayışla kurguladığı Bab-ı Esrar adlı romanın satırlarında kaybolmaya hazır olun. Yayımlandığı ilk günden itibaren ilgi odağı olan ve olumlu eleştireler alan roman gizem seven bütün okuyucuların ilgisini çekmeyi başarıyor. Gelin, yazarın sade bir anlatımla kaleme aldığı bu romandan kısaca bahsedelim.
"Bab-ı Esrar" adlı kitabı neden okumalısınız?
Hayatın anlamını arayan, babası tarafından küçük yaşta terk edilmiş genç bir kadın olan Karen Kimya’nın yolunun Konya’ya düşmesiyle mistik ve gizemli olayların kapısı aralanıyor. Bir iş seyahati ile başlayan ve yedi yüzyıl öncesine dayanan rüyalara kadar uzanan Karen’in içsel yolculuğuna eşlik ederken, kendinizi bu hikâyenin bir parçası hissedeceksiniz. Gizemciliğin hikâyenin önemli bir parçasını oluşturduğu romanda Ahmet Ümit; Şems-i Tebrîzî ve Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî'nin de hayatından ayrıntılara yer veriyor. Bir yangının gizemini çözmeye çalışırken kendi bilinmeyenlerinin de peşine düşen genç bir kadının hayat öyküsünü ve peşini bırakmayan geçmişin yaralarını okuyucuya aktaran roman; din, inanç, aşk ve sevginin tanımlarını yeniden yapıyor. Dünyevi kaygıları ve ruhani hesaplaşmaları, zıt kutuplar oluşturarak tek bir insanın; genç bir kadının hayatında toplayan Ahmet Ümit’in 440 sayfa uzunluğunda olan sürükleyici romanı Bab-ı Esrar en kısa sürede okunmayı talep ediyor.
Bunları biliyor muydunuz?
Romanının içerdiği gizem ve tasavvufi ögelerin bir yansıması olan Bab-ı Esrar adının sır kapısı/esrar kapısı anlamlarına geldiğini biliyor muydunuz? Romanın fantastik ögeler içeren ve duygusal çözülmeler yaşayan bir karakterin gözünden işlenen kurgusu, usta yazarın kalemiyle âdeta bir başyapıta dönüşür. Ahmet Ümit, romanda yer alan bütün karakterler için fiziksel özellik tanımlaması yapsa da ana kahraman Karen Kimya'nın dış görünüşüne dair hiçbir ayrıntıya yer vermez. Roman ilk olarak 2008 yılında yayımlanmasının ardından 2019 yılında Yapı Kredi Yayınları ile yeniden basılır ve okuyucuyla buluşur. Eser, okuyuculardan büyük ilgi görür ve defalarca yeni baskısı yapılır.
Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz
Türk edebiyatının en başarılı polisiye yazarlarından olan Ahmet Ümit'in birçok öykü ve şiir kitabı da bulunuyor. 2021 yılında yayımlanan Kayıp Tanrılar Ülkesi adlı romanı ile adından bolca söz ettiren yazarın en popüler eserlerinden olan İstanbul Hatırası adlı romanına ve Kırlangıç Çığlığı, Aşkımız Eski Bir Roman adlı eserlerine de göz atabilirsiniz.
Neden idefix?
Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.
Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!
Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.