Duygusal Zeka-Neden IQ'dan Daha Önemli
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (13)
  • Soru ve Cevap (0)
  • Tüm Satıcılar (3)

Varlık Yayınları Duygusal Zeka-Neden IQ'dan Daha Önemli - Daniel Goleman

Akademik başarı elde edebilmek için nasıl bir zekâya sahip olmak gerekiyor? IQ düzeyi normal veya normalin üzerinde çıkan bir insan eğitim hayatında başarılı olduğu kadar yaşam becerilerini geliştirmede ve sosyal ilişkilerinde de başarıya ulaşabilir mi? Psikoloji biliminin zekâ tanımlamalarına devrimsel nitelikte yepyeni bir boyut getiren Daniel Goleman, ünlü kitabı Duygusal Zekâ'da bu sorulara ışık tutuyor. Ebeveynler ve eğitimciler için rehber olan eseri yakından tanıyalım.

 

"Duygusal Zekâ" adlı kitabı neden okumalısınız?

Daniel Goleman, psikoloji biliminde doğru bilinen pek çok varsayımı yerinden oynatıyor. Kitapta önceki zekâ teorileri ve zekâ ile başarı arasındaki korelasyon yeniden ele alınıyor. Stanford Binet testi, Wechsler Ölçeği gibi testlerle ölçülen ve psikoloji tarihinde zekâ bölümlerini belirleyen teori tamamen ortadan kalkmasa da en azından başarı ile bu zekâ tipi arasında kesin bir doğru orantının olmadığı anlaşılıyor. Kitaba göre, zekâ testleri sonucu 90-110 arası normal zekâ, 110-120 arası parlak/üstün zekâ şeklinde sınıflandırılıyor. IQ seviyeleri tek başına eğitim, okul ve iş alanlarında başarıyı belirleyemiyor. İnsanın hayatta başarılı olmak için bir başka zekâ tipine daha ihtiyacı bulunuyor. Goleman'a göre bu ihtiyaç duygusal zekâ! EQ olarak kısaltılan ve insanın duygusal becerilerinin yüksekliğini gösteren bu zekâ türü, özellikle iş başarısında son derece etkili. Bir iş yerinde aynı eğitimleri alıp aynı zekâ düzeyinde bulunan iki kişi karşılaştırıldığında her ikisinin aynı terfileri alamamalarının sebebi de işte bu duygusal zekâ farklılıkları! Goleman bu konuyla alakalı pek çok örneği kitabında açıklıyor. Çalışan bir kişi, iş arkadaşlarına sadece iş ilişkisi üzerinden değil aynı zamanda duygu bağı kurup empatiyle yaklaşıyorsa yazara göre çok daha başarılı oluyor. İş arkadaşı evini taşıyorsa ona yardım etme teklifinde bulunmak, kahve molalarında iş arkadaşlarıyla sohbet etmek ve benzeri davranışlar IQ ile değil, EQ ile açıklanabilir. Önemli olan bu empatik yaklaşımın içtenlikle gösterilmesi; yazara göre bunların insanın içinden gelmesi gerekiyor. Bu nedenle çocukluktan itibaren aile ve okulda çocuğa bu bilinçle davranılması, eğitim kurumlarının buna göre müfredatları ve öğretmen tutumlarını belirlemesi gerekiyor.

 

Kitap hakkında diğer bilgiler

1995'te yayımlanan orijinal adıyla Emotional Intelligence, 40 dilde basılır ve New York Times'ın çok satanlar listesine girer. Türkiye'de de çok satanlar arasında yer alan kitap, eğitimle ilgili sayılı konferans ve sempozyumlarda referans olarak alınır. Türkiye'de ilk baskısı Banu Seçkinyüksel çevirisiyle Varlık Yayınları tarafından 2000 yılında yapılır ve okuyuculardan büyük ilgi görerek tekrar tekrar basılır.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Yazarın görüşlerini daha iyi anlamak isterseniz İşbaşında Duygusal Zekâ ve Yeni Liderler gibi kitaplarını da inceleyebilirsiniz.

Katkıda Bulunanlar
Yazar:Daniel Goleman
Çevirmen:Banu Seçkin Yüksel

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.

249,60 TL