Ailenin Özel Mülkiyetin ve Devletin Kökeni
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (2)
  • Soru ve Cevap (0)
  • Tüm Satıcılar (3)

İlk insanlar nasıl yaşıyorlardı, önceleri aile diye bir şey var mıydı, anne baba çocuklar gibi üyelerden mi oluşuyordu aile, yoksa bambaşka klan toplulukları mı vardı? Peki, yöneten ve yönetilenler ilk çağlardan beri var mıydı yoksa insanların ve toplumların geçirdikleri evrimle mi oluştu? Komünizmin ve sosyalizmin iki ünlü kuramcısından biri olan Alman fikir insanı Friedrich Engels, Ailenin Özel Mülkiyetin ve Devletin Kökeni adlı eserinde bu soruların yanı sıra üretim-tüketim, özel mülkiyet ve devlet kurumları gibi kendi bakış açısından cevap veriyor. Siz de bu sorular hakkında düşünen, tartışan ve geçmişten bu güne insanlığın geçirdiği evreleri merak eden biriyseniz kitabı mutlaka okuma listenize eklemelisiniz. Gelin, eseri daha yakından tanıyalım.

 

"Ailenin Özel Mülkiyetin ve Devletin Kökeni" adlı kitabı neden okumalısınız?

Diyalektik materyalizmi ortaya koyan Karl Marks'ın fikirlerini kabul eden ve aynı zamanda arkadaşı olan Engels, literatürde Marksizmin ilk temsilcisi olarak kabul ediliyor. Yazar kitabında, Marks'ın tarihsel materyalizm görüşüne paralel olarak ailenin kökenini, özel mülkiyetin nasıl ortaya çıktığını inceliyor. Kitaptaki görüşlerini sosyal antropolojik tezlere dayandırıyor. Yazar eserinde ilk toplulukların anaerkil/matrikal yapıda olduğunu, soyun anne tarafından sürdürüldüğünü, göçebe hâlinde yaşayan ve her şeyi ortak paylaşan insan topluluklarının antropolojik sebeplerle üretime başlayıp toprağa yerleşmelerinden sonra şimdikine benzer bir aile yapısının ve özel mülkiyetin oluştuğunu savunuyor. Eğer dünya siyasetine, felsefeye, ekonomiye sosyoloji ve antropoloji bilimlerine ilgi duyuyorsanız Ailenin Özel Mülkiyetin ve Devletin Kökeni adlı eseri kitaplığınıza dâhil etmelisiniz.

 

Bunları biliyor muydunuz?

1884'de Almanca olarak kaleme alınan kitap, Türkiye'de ilk defa Kenan Somer'in çevirisiyle 1967 yılında basılır. Tüm dünyada olduğu gibi Türk gençleri tarafından da yoğun ilgiyle karşılaşılan eser, siyasi içeriğinden dolayı bir dönem yasaklı kitaplar arasına girer. 1991 yılında Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra aynı yıl Türkiye'de yapılan yasal düzenleme ile Ceza Kanunu kapsamında yer alan 141. ve 142. maddelerin yürürlükten kaldırılması, pek çok konuda olduğu gibi Friedrich Engels'in Ailenin Özel Mülkiyetin ve Devletin Kökeni adlı kitabın da üzerindeki yasağı kaldırmış olur. Kitabın yıllar içinde değişik baskıları yayınlanır. İş Bankası Kültür Yayınları, Mustafa Tüzel'in Almanca aslından yaptığı çeviriyi 2018 yılında yeniden basarak okurlara sunar.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Ailenin Özel Mülkiyetin ve Devletin Kökeni adlı kitap ilginizi çektiyse Engels ve Marx'ın birlikte kaleme aldıkları Komünist Manifesto adlı eseri de okuyup onların felsefelerini ve toplumcu görüşlerini daha iyi öğrenebilirsiniz. Engels'in görüşlerini daha iyi anlamak için Ütopik Sosyalizm ve Bilimsel Sosyalizm adlı kitabını da okuma listenize ekleyebilirsiniz.

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.

111,70 TL