Otobiyografik romanları okumayı sever misiniz? Eserlerini okuduğunuz, okudukça hakkında ön yargılar, kişisel görüşler edindiğiniz ve hayatını merak ettiğiniz yazarların otobiyografilerini merakla takip edenlerdenseniz nevi şahsına münhasır bir yazarın otobiyografik romanını okumak isteyeceksiniz! Neredeyse her fikirle kavgası olan, hayata karşı aksi duruşu ile dikkatleri çeken Giovanni Papini, kaleme aldığı Bitik Adam adlı eseri ile okurlarını etkilemeyi başarıyor. Giovanni Papini'nin Bitik Adam adlı otobiyografik romanında nelerden bahsettiğini kısaca inceleyelim.
"Bitik Adam" adlı kitabı neden okumalısınız?
Bitik Adam; küçük yaşlardan itibaren dışlanmış ve sonunda toplumdan nefret etmiş olan Giovanni Papini'nin karamsar ve sert bir üslupla ancak oldukça sürükleyici bir dille kaleme aldığı otobiyografik bir eser. Giovanni Papini, bu eserinde kendisiyle yüzleşme cesaretini sergilerken kendisinin bitik bir adam olduğunu düşünenlerle de âdeta hesaplaşıyor. Kitap boyunca yazarın gerçekten yer yer bittiği de görülüyor ancak o yeniden küllerinden doğmayı, yeni hevesler, yaşama tutunmak için yeni sebepler bulmayı başarıyor. Giovanni Papini; Bitik Adam adlı eserinde zihin dünyasını besleyen felsefecilerden, yazarlardan, ressamlardan, şairlerden ve hatta dinî kitaplardan da bahsediyor. Eser; her alanda var olmak her konuda bilgi sahibi olmak isterken hiçbir alanda derinlikli bilgiye sahip olamayan ve bu sebeple bittiğini düşünen Giovanni Papini'nin öz eleştirel bir manifestosu niteliğinde. Varlık ve yokluk arasında gelgitlerle yaşayan yazarın otobiyografik romanı, kendini arayan tüm okurlara farklı açılardan düşünmeyi sağlayacak bir bakış imkânı sunuyor.
Bunları biliyor muydunuz?
Birçok aykırı düşünceye sahip olan, 20. yüzyılın tartışmalı edebî kişiliklerinden olan Giovanni Papini'nin roman, şiir, eleştiri, deneme türünde eserler verdiğini ve bir gazeteci olduğunu biliyor muydunuz? Giovanni Papini'nin özgün adı "Un Uomo Finito" olan Bitik Adam adlı eseri; bu dünyaya yalnız gelmiş, yalnız yaşamış ve yapayalnız gitmiş yazarın hayata, insanlara, Tanrı'ya duyduğu öfkenin de bir tezahürü niteliğinde. En büyük mutluluğunun kitaplar olduğunu söyleyen, tüm dostları ölüp giden filozoflardan ibaret olan Giovanni Papini'nin yazdığı ve toplam 276 sayfadan oluşan Bitik Adam adlı eser; yazarın çektiği acılara eşlik etmenize sağlar. 2016 yılında Monokl Yayınları tarafından yayımlanan eser, Sinem Carnabuci tarafından İtalyanca orijinalinden Türkçeye çevrilir. Kitabın kapak tasarımı ise David A. Gee tarafından yapılır. Hırçın ve ateşli bir polemikçi olan Giovanni Papini'yi kendi kaleminden merakla okuyacağınıza eminiz.
Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz
Giovanni Papini'nin Bitik Adam adlı eserini beğendiyseniz; Gog, Kaçan Ayna ve Düşsel Konçerto Cilt 1 kitaplarını da inceleyebilirsiniz.
Katkıda Bulunanlar
Çevirmen:Sinem Carnabuci
Neden idefix?
Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.
Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!
Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.