Gecenin Sonuna Yolculuk Louis Ferdinand Celine
Modern edebiyatın önde gelen eserleri arasında yer alan Gecenin Sonuna Yolculuk, etkileyici dili ve hikâyesiyle okuyucu üzerinde iz bırakmayı başarıyor. Ana karakter olan Bardamu’nun anlatımıyla ilerleyen roman, hikâyesini okuyucuyla konuşur gibi bir tavırla aktarıyor. Yazar Louis Ferdinand Celine'in hayatından esintiler barındıran eser, yarı otobiyografik bir eser özelliği taşıyor. Gerçekçi bir biçimde kurgulanan roman, içinde yer alan unsurlar ve bunların işleniş şekliyle bütün yetişkin okurlara hitap ediyor. Dünya edebiyatında ses getiren Gecenin Sonuna Yolculuk adlı romana daha yakından bakalım.
"Gecenin Sonuna Yolculuk” adlı kitabı neden okumalısınız?
Gecenin Sonuna Yolculuk adlı romanda Paris’te hayatını sürdüren Bardamu'nun savaşı ve şiddeti sevmemesine karşın Birinci Dünya Savaşı’na katılmak zorunda kalması ve hayatta kalmak için mücadele etmesi aktarılıyor. Eserde Bardamu’nun savaşmaya ve savaşın kahramanı olmaya karşı olumsuz düşünceleri olduğu ifade ediliyor. Kahramanın düşünce ve davranışlarının yansıtıldığı eserde dönemin yaygın görüşlerinin dışında bir perspektif sunuluyor. Savaşta tek hedefinin hayatta kalabilmek olduğunu açıkça ifade eden Bardamu, hiçbir ırkın veya rengin bir önemi olmadığını düşünüyor. Romanda savaşın uğruna ölünecek kadar değerli bir şey olmadığı üzerinde duruluyor. Savaş sonrası hayatta kalmayı başaran kahramanın yaşadıkları, etkileyici bir şekilde okuyucuya aktarılıyor. İnsanların kötü olduğu fikri etrafında şekillenen Gecenin Sonuna Yolculuk romanı, insanlara yardım etmenin ve insanları yaşatmanın savaşmaktan ve öldürmekten daha üstün olduğunu vurguluyor. Yazıldığı dönemin edebiyat dünyasında çığır açan Gecenin Sonuna Yolculuk'ta argo ve sokak ağzı kullanıldığı görülüyor. Eser, okuyucuları gerçeklerle yüzleştirmeyi ve hayata farklı bir pencereden baktırmayı amaç ediniyor.
Bunları biliyor muydunuz?
Gecenin Sonuna Yolculuk, Fransız yazar Louis Ferdinand Celine tarafından 1932 yılında kaleme alınır. Yazarın ilk romanı olma özelliği taşıyan Gecenin Sonuna Yolculuk, Le Monde isimli Fransız gazetesinin Yüzyılın 100 Kitabı Listesi'ne altıncı sıradan girmeyi başarır. Asıl adı Fransızcada “Voyage au bout de la nuit” olan romanın Türkçe çevirisini 2002 yılında Yiğit Bener yapar. Yapı Kredi Yayınları tarafından çıkarılan eserin toplam 536 sayfası bulunur. Romanın editörlüğünü ise Orçun Türkay üstlenir.
Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz
Gecenin Sonuna Yolculuk adlı romanı sevdiyseniz yazar Louis Ferdinand Celine’in Profesör Y ile Konuşmalar adlı söyleşi türündeki eserini de okuyabilirsiniz. Aynı zamanda Fareler ve İnsanlar, Martin Eden, Cennetin Doğusu, İnci, Açlık gibi eserleri ve dünya klasikleri arasında yer alan daha birçok eseri inceleyebilir; bu eserlerle benzersiz serüvenlere dâhil olabilirsiniz.
Katkıda Bulunanlar
Çevirmen:Yiğit Bener
Neden idefix?
Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.
Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!
Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.