Dünyaca ünlü Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ'ın benzersiz eseri İbrahim Peygamber adlı kitap, kütüphanenizin en yakın rafına konuk oluyor. Pek çok ülkede Arkeoloji, Hititoloji ve Sümeroloji araştırmalarıyla tanınan bilim insanı Muazzez İlmiye Çığ'ın yaptığı detaylı araştırmalar sonucu hazırladığı bu eseri, kaynak kitap olarak kullanabilirsiniz. Gelin, İbrahim Peygamber adlı eserle İlkçağ tarihine doğru bilimsel derinliği olan bir yolculuğa çıkalım.
"İbrahim Peygamber" adlı kitabı neden okumalısınız?
İstanbul Eski Şark Eserleri Müzesi Çivi Yazılı Belgeler Arşivi'nde yıllarca uzmanlık görevi yapan yazar, müzede bulunan binlerce çivi yazılı tablet üzerinde çalışarak onların gün yüzüne çıkmasını ve anlaşılmasını sağlıyor. Kitaplarını yazarken yaptığı bilimsel çalışmaları kaynak olarak kullanan Muazzez İlmiye Çığ, İbrahim Peygamber kitabında da aynı yolu izliyor. Tevrat, İncil ve Kur'an gibi kutsal kitaplarda adı bulunan ve yaşamı hep merak edilen İbrahim Peygamber'in Anadolu coğrafyasındaki medeniyetlerle ilişkisini araştırıyor. Peygamberin kim olduğunu, nerede yaşadığını, üç büyük göksel dinin atası olarak kabul edilmesinin nedenlerini ve bilinenlerin doğruluğunu sorguluyor. Bu sorgulamalarıyla İbrahim Peygamber'in gerçekte ailesinin, torunlarının kimler olduğunu ortaya çıkarmaya çalışıyor. Tüm bu bilgileri yabancı ve Türk arkeologların ortak araştırmalarına, bulgu, buluntu ve belgelerine dayalı olarak sunan araştırmacı; Sümerlerin kültüründen gelen pek çok geleneğin din adı altında günümüze kadar etki ettiğini gösteriyor. Bu kitapta, büyük dinlerin de içinde yer alan inançların Sümer medeniyetine kadar gittiği bilgisini yazarın kaynak gösterdiği çivi yazılı tabletler ve Mısır-Kumran belgeleriyle öğreniyorsunuz. Bilimsel belge ve bulgulara dayanarak hazırlanan titiz çalışma; Mezopotamya, Mısır, Halep, Filistin ve İsrail gibi geniş bir bölgede yapılan arkeolojik araştırmalar sonrasında yazılıyor. İbrahim ve onun oğlu İshak; Nuh, Nuh'un Gemisi; Tufan, Tufan'dan kalan tabaka gibi efsaneleşmiş ve merak konusu olmuş başlıkları ayrıntılı olarak ele alıyor.
Kitap hakkında diğer bilgiler
Yazarın Hitit Dili ve Kültürü derslerini savaş döneminde Nazilerden kaçıp Türkiye'ye sığınan Prof. Dr. Hans Gustav Guterbock'dan ve Sümer, Akad Dilleri ve Mezopotamya Kültürü derslerini ise Prof. Dr. Benno Landsberger'den aldığını biliyor muydunuz? Çığ, engin akademik bilgisini üniversite sonrasında çalıştığı arşivlerde geliştirerek karanlıkta kalan İlkçağ medeniyetleriyle ilgili çokça konuyu aydınlatmayı başarır. Pek çok ödül alan yazar bu eseriyle de alanda araştırma yapan ya da konuyu merak edenler için aydınlatıcı bir rehber oluşturur. İbrahim Peygamber isimli bu önemli çalışma Kaynak Yayınları tarafından 1997'de yayımlanır ve 183 sayfadan oluşur.
Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz
Muazzez İlmiye Çığ'ın eski uygarlıklarla ilgili diğer bilimsel çalışmalarını da inceleyebilirsiniz. Kitapları birçok dile çevrilen yazarın 2000'li yıllarda yayımlanan Uyanın Artık!, Vatandaşlık Tepkilerim ve Atatürk Düşünüyor adlı eserleri de ilginizi çekebilir.
Neden idefix?
Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.
Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!
Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.