Bir dizi cinayetin işlendiği aksiyon ve gizem dolu bir macera ile İstanbul'un gösterişli tarihinde bir yolculuğa çıkmak ister misiniz? O hâlde Türk Yazar ve Şair Ahmet Ümit'in tarihî olaylar ile polisiyeyi harmanladığı İstanbul Hatırası adlı romanı ile tanışmaya hazır olun! İstanbul'u geçmişiyle birlikte tanımayı sağlayan roman, gizem dolu sürükleyici bir macera vadediyor. Gelin, yazarın ince ayrıntıları özenle işlediği romanından kısaca bahsedelim.
"İstanbul Hatırası" adlı kitabı neden okumalısınız?
Ahmet Ümit'in aşina olduğumuz baş kahramanı Nevzat; ailesini bir kaza sonucu kaybetmiş, hayata mesleği ile tutunan ve dostlarıyla yeniden bağ kurmaya çalışan tecrübeli bir başkomiser olarak okuyucuyla yeniden buluşuyor. Sarayburnu Parkı'nda, Türkiye'nin ilk anıt heykeli ve aynı zamanda ilk Mustafa Kemal Atatürk heykeli olan Atatürk Anıtı'na bırakılmış bir cesedin ihbarı; gizemli olayların başlangıcı oluyor. Avucuna konulan antik para ise mesaj dolu cinayetin ilk ipucunu veriyor. Başkomiser Nevzat ve yardımcıları Ali ile Zeynep'in, İstanbul'un tarihî önemi yüksek bölgelerinde bulunan cesetlerin gizemini çözme çalışmalarına merak ve endişeyle eşlik edeceksiniz. Eserinde, katilin kim olduğunu ustalıkla gizleyen yazar; aynı zamanda okuyucuyu hiçbir bilgiden mahrum etmeden ayrıntılı bir anlatım yapıyor. Geçmişe gömülen acıların gün yüzüne çıktığı roman; aşkın ve dostluğun kıymetini okuyucuya hatırlatırken son satırına kadar duygusal bir ciddiyetle ilerliyor. İlk aşkın ve yeniden âşık olmanın arka planda işlenen incelikli öykü ile roman, en kısa sürede okunmayı bekliyor.
Bunları biliyor muydunuz?
Ahmet Ümit'in, İstanbul Hatırası eserinin yayınlamasıyla birlikte, romanda bahsi geçen yerleri gezmek için kültürel bir tur düzenlediğini biliyor muydunuz? Yazar, dünya tarihinin önemli bir parçası olan yedi tepeli şehir İstanbul'un kronolojik tarihini polisiye kurguyla kusursuzca işler. Eserleri 20'nin üzerinde dile çevrilen Ahmet Ümit'in İstanbul Hatırası adlı romanı, zamanla yazarın en popüler romanlarından biri hâline gelir. Roman ilk olarak 2010 yılında yayımlanır. 2019 yılında Yapı Kredi Yayınları ile yeniden basılır ve okuyucuyla buluşur. Kapak tasarımı Davut Yücel'e ait olan romanın grafik uygulamasını İlknur Efe yapar. Editörlüğünü Kerem Oğuz Evrandır'ın yaptığı eserin düzeltisini ise Devrim Çakır üstlenir. İstanbul'da soluksuz bir macera için İstanbul Hatırası eserini mutlaka okumalısınız!
Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz
Polisiye türünün Türkiye'deki en başarılı yazarlarından biri olan Ahmet Ümit'in birçok şiir, öykü ve çocuk kitabı da bulunuyor. Yazarın, İstanbul Hatırası adlı romanını okuduktan sonra yine polisiye türünde kaleme aldığı Kukla, Aşkımız Eski Bir Roman ve Bir Ses Böler Geceyi adlı eserlerine de göz atabilirsiniz.
Neden idefix?
Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.
Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!
Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.