Limit - 4. Cilt Keiko Suenobu
Üniversiteye hazırlanan sıradan bir öğrencinin hayatı nasıl kökten değişir? Beklenmedik bir anda pek de hoşlanmadığınız beş kişiyle vahşi doğanın ortasında kalsanız ne hissedersiniz? Hayatta kalmak için çabalamak mı daha zor yoksa başka birinin tahakkümü altına girmemeyi başarmak mı? Eğer başınıza bunlar gelseydi neler olurdu diye merak ediyorsanız sizi Mizuki Konno ve arkadaşlarıyla tanıştıralım.
Limit – 4. Cilt adlı kitabı neden okumalısınız?
Limit – 4. Cilt, ilk gençlik döneminde sosyal ilişkiler kurmayı zorlaştıran durumlara, akran zorbalığına ve güven duyma sorunlarına odaklanıyor. Olaylar, vahim bir kazadan kurtulan ancak birbirlerinden neredeyse nefret eden beş gencin etrafında gelişiyor. Limit – 4. Cilt serinin önceki kitaplarında olduğu gibi dostluk, arkadaşlık, aile içi şiddet gibi can alıcı konular etrafında gelişen enfes bir kurgu sunuyor. Bu kez farklı olan, herkesin zan altında kalacağı bir olayla karşılaşmaları. Aralarında gerçek bir katilin olabileceğinden şüpheleniyorlar. Karşılıklı suçlamalar, itiraflar ve sorgulamalarla geçen süreç nasıl sonlanacak? Önlerinde iki seçenek var. Ya birbirlerine güvenmeyi öğrenip eve dönebilecekler ya da endişelerine yenilecekler. Bu zorlu mücadelenin sonucunu ancak kitabı okuyanlar öğrenebilir. Anime ve manga okumayı sevenler Limit – 4. Cilt ve serinin diğer kitaplarına şans verebilir. Peki, Limit serisini hangi sırayla okumak gerekiyor? Karakter gelişimini ve olayları takip edebilmek için ilk ciltten itibaren sırayla okumanızı tavsiye ediyoruz.
Bunları biliyor muydunuz?
Manga kavramından ilk kez 18. yüzyılda bahsedilir, 1819’da Hokusai Katsushika’nın sayesinde yaygın olarak kullanılmaya başlanır. Literatürde Japonya dışındaki ülkelerde sadece Japon çizgi romanları manga adıyla anılır ancak Japonya’da bütün çizgi romanlar bu türün altında değerlendirilir. Yüzyıllarca süren yolculuğu sonunda Çin, Güney Kore gibi komşu ülkeler başta olmak üzere ABD, Fransa ve İtalya gibi dünyanın hemen her coğrafyasını etkilemeyi başarır. Türün öne çıkan örneklerinden Limit serisinin yazarı Keiko Suenobu, eserleriyle 1977 yılından beri verilen Kodansha Manga Ödülü’ne layık görülür. Birbirlerinin yerine de sık kullanıldıkları için manga ile anime arasındaki fark nedir, diye merak edebilirsiniz. Japon çizgi sanatı kullanılarak yani manga stilinde yapılan animasyonlara anime denir. Anime çizimlerinin mangalara nazaran daha sade olduğu söylenebilir.
Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz
Limit 4, Arkadaş Yayın Grubu markası Akılçelen Kitaplar tarafından Hakan Vedat Düzkan'ın sade ve anlaşılır çevirisiyle yayımlanır. Eğer bu kitap ilginizi çektiyse seriyi tamamlayan Limit – 1. Cilt, Limit – 2. Cilt, Limit – 3. Cilt, Limit – 5. Cilt ve Limit – 6. Cilt'i de inceleyebilirsiniz. Ayrıca Çizgi Roman kategorisinde yer alan diğer mangalara göz atabilirsiniz.
Katkıda Bulunanlar
Çevirmen:Hakan Vedat Düzkan
Neden idefix?
Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.
Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!
Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.