Masumiyet İstasyonu Deniz Zeyrek
Deniz Zeyrek, okurları Doğu ekspresinin son durağına doğru bir yolculuğa çıkarıyor. Yazılarında çocukluk zamanlarının izini süren yazar, Doğru ekspresinin Kars'ta yaşayanlar için nasıl bir anlam ifade ettiğini anılarından yola çıkarak kaleme alıyor. Kars'ta büyüyen yazarın duygu yüklü yazılarından oluşan Masumiyet İstasyonu adlı kitabı keyifle okuyacağınıza inanıyoruz! Gelin, eserin içeriğine kısaca değinelim.
"Masumiyet İstasyonu" adlı kitabı neden okumalısınız?
Otobiyografi türünde yazılan Masumiyet İstasyonu isimli eser, "Doğu Ekspresi Çocuklarıyız Biz" alt başlığıyla yayımlanıyor. Deniz Zeyrek, Doğu Ekspresi'nin çocuklarının; yani maddi imkânsızlıklar içinde mutlu olabilen, tozun toprağın içinde büyüyen, sınırsız hayal gücüne sahip çocukların hikâyesini anlatıyor. Kars'tan İstanbul'a ulaşması üç gün üç gece süren Doğu Ekspresi'nin aslında başka dünyalara açılan bir kapı olduğunu okurken TRT radyosundan yükselen Arkası Yarınların sesini duyabilir, öyküler arasında tanıdığınız isimlere rastlayabilirsiniz. İnsanın ufkunun daha önce görmediği, bilmediği yerlere dair edindiği her bilgiyle nasıl genişlediğini ve hayallerinin nasıl büyüdüğünü anlatan yazar; kelimeleriyle insanın ruhuna dokunuyor. Kimi zaman bir yatılı okul koğuşunun kimi zamansa kırk sene evvelki bir yılbaşı gecesinin anlatıldığı hikâyelerde nostalji, yoğun bir şekilde hissediliyor. Doğu Ekspresi'nin bir zamanlar tek ulaşım aracı olduğu günlere doğru çıkılan yolculukta Deniz Zeyrek'in çocukluk anıları okura eşlik ediyor. Ayrılık, özlem, hasret, umut gibi duygularla özdeşleşen bir trenle biriktirilen anılar... Deniz Zeyrek, Kars'ın dününü ve bugününü anlattığı eserinde 12 Eylül dönemine de değiniyor, hem sağ hem sol görüşlü yakınlarını anlatıyor. Şen kahkahalara özlem duyulan günlerde çocukluğun masumiyetini hissetmek istiyorsanız eğer, Masumiyet İstasyonu isimli eser tam da size göre!
Bunları biliyor muydunuz?
Deniz Zeyrek'in Masumiyet İstasyonu isimli kitabında yer alan çocukluk zamanlarına dair yazılarının daha önce Sözcü gazetesinde yayımlandığını biliyor muydunuz? Masumiyet İstasyonu, genellikle dış politika ve siyaset yazıları yazan Deniz Zeyrek'in çocukluğuna ışık tutar. Masumiyet İstasyonu, 2022 senesinde Sözcü Kitabevi aracılığıyla okurla buluşur. Şirin İnci editörlüğünde yayımlanan kitap, 128 sayfadan oluşur. "Hayat Böyle Bir Şey: Herkesin Derdi Farklı", "Ekmeğin Kokusu Gibidir Ana Kokusu", "Hayallerin Başladığı Yerdir Haydarpaşa!" ve "Veresiye Defteri" isimli bölümlerin yer aldığı eserde toplam kırk dört bölüm bulunur.
Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz
Okuru geçmişe, masum çocukluk günlerine doğru bir yolculuğa çıkaran Deniz Zeyrek'in Masumiyet İstasyonu isimli kitabını okuduktan sonra biyografi-otobiyografi türünde okuma yapmaya devam etmek isterseniz Hasan Baran'ın Kazım Karabekir-Yetimler Babası isimli eseri ile İlber Ortaylı'ya ait Zaman Kaybolmaz isimli kitabı inceleyebilirsiniz.
Neden idefix?
Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.
Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!
Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.