Alman idealizminin üç büyük düşünüründen biri olan Schelling'e göre felsefe yapmak, bu eylemde ardı arkası kesilmeyen bir kendini görmedir. Felsefe yapma ihtiyacı, insanın kendi kendisini dış dünya ile çelişkiye sokmasını şart koşar. Felsefeye giden ilk adım böylece atılmış olur. Felsefe yapan insan bu çelişkiyi sürekli yaşar ve bu durum onu dış dünya karşısında özgür kılar.
Prof. Dr. Ömer Naci Soykan, Schelling'in "felsefenin bütün kubbesinin kilit taşı" olarak tanımladığı sanat felsefesi, varlık kavrayışına dayalı doğa anlayışı, spekülatif fizik kuramı, Marx-Hegel diyalektiğini önceleyen "kutupluluk" kavramı, varoluşçu felsefenin köklerinde yer alan ve Heidegger üzerinde de etki bırakmış olan "Özgürlük Yazısı", mitoloji felsefesi, tarih anlayışı ile ilgili yaklaşımlarıyla Schelling felsefesini ana hatlarıyla ortaya koyuyor.
Schelling'in yaşamından kesitlerin de sunulduğu çalışma, çeşitli yapıtlarından seçilerek çevrilmiş önemli metinlerle kaynak bir eser olma niteliği taşıyor.
(Tanıtım Bülteninden)
Sayfa Sayısı: 248
Baskı Yılı: 2016
Dili: Türkçe
Yayınevi: Bilge Kültür Sanat
Neden idefix?
Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.
Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!
Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.
191,53 TL