Kargo Bilgileri
Ürün Özellikleri
İmzalı Kitap
HayırKitap Formatı
Ciltsizİlk Baskı Yılı
2017Kitap Seti
HayırHamur Kalitesi
2. HamurDiğer Satıcılar
Tümü (1)Daha Hz. Muhammed’in vefatının üzerinden otuz yıl geçmeden Müslümanlar üç parçaya bölünmüşlerdi.
Zaman içerisinde Sünnȋlik, Şiȋlik ve Haricȋlik olarak adlandırılacak olan bu parçalar birbirleriyle kıyasıya mücadele ederek günümüze kadar varlıklarını devam ettirdiler.
Başlangıçta mücadeleden yenilgi ile çıkan Şiȋlik taraftarları davalarından vazgeçmeyip İslâmiyetin yayıldığı hemen hemen her yere ulaşıp kök salmaya çalıştılar. Bunda da bir hayli başarılı oldukları söylenebilir.
Osmanlı’nın son, Cumhuriyet döneminin ilk tarihçilerinden olan yazar, Şiȋlikle ilgili temel tarihî bilgileri verdikten sonra Türklerin bu mezhep ile ilişkilerini Nesimȋ, Geyikli Baba, Sarı Saltuk, Hacı Bektaş, Pir Sultan Abdal başta olmak üzere sembol isimlerin Yemen’den Türkistan’a ve Balkanlar’a kadar olan coğrafyadaki faaliyetlerini ana kaynaklara dayanarak anlatıp yorumlamaya çalışmıştır.
(Tanıtım Bülteninden)
Katkıda Bulunanlar
Hazırlayan:Ali Birbiçer
Neden idefix?
Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.
Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!
Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.