Ahmet Haşim 1884 yılında Irak Bağdat’ta doğmuştur. Babasının görevinden dolayı çocukluğu Bağdat’ta geçmiştir.
Annesinin ölümünden sonra babası ile birlikte İstanbul’a yerleşmiş Galatasaray Lisesinde okumuştur.
Lise yıllarında okurken Tevfik Fikret ve Ahmet Hikmet Müftüoğlu’nun öğrencisi olan Ahmet Haşim bu yıllarda şiire merak salmıştır. Mezun olduktan sonra reji idaresinde çalışmıştır. Çalışırken Hukuk mektebine devam ediyordu. İzmir’e Fransızca öğretmeni olarak atandı. Hukuk bölümünü yarıda bıraktı.
I.Dünya Savaşında yedek subaylık yaptı. Savaştan sonra İstanbul’a döndü. Devlet Güzel Sanatlar akidemisinde mitoloji ve estetik öğretmenliği yaptı.
Osmanlı Bankasında çalıştı. Dönemin ünlü gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. Şiire lise yıllarında başlamıştı. İlk şiirlerinde öğretmeni Tevfik Fikret’in etkisi görülür. Gençlik yıllarında yazdığı şiirleri dönemin en ünlü dergilerinde yayınlandı. İlk şiiri Hayal-i Aşkım’da sanat yönelimi olması dikkatleri çeker.
Ahmet Haşim’in şiirleri 2. Meşrutiyetin edebi karmaşasında kendini göstermiştir.1921 yılında basılan ilk şiir kitabı Göl Saatleri Ahmet Haşim’in en önemli eseridir. Fecr-i Ati edebiyat topluluğunun en güçlü şairidir.
Şiirlerinde musikiye yer vermiştir. Sembolizm etkisiyle yazılmış şiirleri mevcuttur. Şiirlerinde toplumsal konuları işlemez. Hüzün, yalnızlık, ölüm ve aşk bireysel konuları oluşturur.
Ahmet Haşim böbrek rahatsızlığı yüzünden yurtdışına gitti fakat iyileşemeden geri döndü. 4 Haziran 1933 yılında İstanbul’da yaşama veda etmiştir.