Prof. Dr. Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 25 Temmuz 2018’de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı olarak atandı.
Siyasal iletişim, medya ve iletişim sosyolojisi, siyaset sosyolojisi ve kültürel çalışmalar alanlarında araştırmaları bulunan Fahrettin Altun, 1976 yılında Almanya Stuttgart’ta doğdu.
1998 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun olan Altun, yüksek lisans eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde, doktorasını ise “McLuhan ve Baudrillard’ın Medya Kuramlarının Karşılaştırmalı Çözümlemesi” başlıklı teziyle 2006 yılında İstanbul Üniversitesinde tamamladı.
Altun, 2002-2003 yılları arasında Utah Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nde misafir araştırmacı olarak bulundu. Ayrıca, İstanbul Şehir Üniversitesinin kurucu akademik kurulunda yer alırken İletişim Fakültesinin kurucu koordinatörlüğünü de yaptı. Altun, 2008-2014 yılları arasında ise İstanbul Şehir Üniversitesinde İletişim Bölüm Başkanlığı görevini ifa etti. Ardından 2015-2017 yılları arasında İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev aldı.
Altun, 2014-2018 yıllarında SETA İstanbul Genel Koordinatörlüğü ve SETA Genel Koordinatör Yardımcılığı görevlerini yürüttüğü sırada, İbn Haldun Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı görevini yerine getirdi.
Akademik anlamda üstlendiği idari görevlerin yanı sıra aylık yayımlanan Kriter dergisinin Genel Yayın Yönetmenliğini üstlenen Altun, TRT 1’de Enine Boyuna ve TRT Haber’de ise Dışa Bakış adlı televizyon programlarına yorumcu olarak katkı sundu. Televizyon yayınlarının yanı sıra Sabah ve Daily Sabah gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. Daha önce de TRT 2 ve TRT Haber’de yayımlanan Ayrıntı programını hazırlayıp sunan Fahrettin Altun, Yöneliş ve Küre adlı yayınevlerinde editörlük, Anlayış dergisinde yayın yönetmenliği ve Akşam gazetesinde köşe yazarlığı yaptı.
Prof. Dr. Fahrettin Altun, tüm bunların yanı sıra 5’i Türkçe, 1’i İngilizce olmak üzere 6 kitap kaleme almıştır. Türkçe telif ettiği eserleri arasında; “Modernleşme Kuramı”, SETA yayınlarından çıkan "Milletin Zaferi: 15 Temmuz", "Terörün Kökenleri ve Terörle Mücadele Stratejisi", "Türkiye’de Basın Özgürlüğü: Mitler ve Gerçekler" eserleri yer alırken "15 Temmuz’da Medya" kitabının ise yazarlarından biri olarak katkı sunmuştur. En son çalışması Academia Press Washington-London’dan İngilizce olarak çıkan “Türkiye as a Stabilizing Power in an Age of Turmoil” ise Altun’un, Türkiye’nin uluslararası sistemdeki istikrarlaştırıcı gücü ve oyun kurucu rolü üzerine kaleme aldığı yeni eseridir.
Evli ve dört çocuk babası olan Altun, iyi derecede Almanca ve İngilizce bilmektedir.