Yazarlarevi Cinayeti Oya Baydar
Yazarlar dünyasına adım atmaya ne dersiniz? Öyleyse usta yazar Oya Baydar'ın kaleme aldığı Yazarlerevi Cinayeti ile tanışmaya hazır olun! Her okurun mutlaka kütüphanesine eklemesi gereken eserlerinde yazar, bir yandan yazarların dünyasına ışık tutarken bir yandan da baba kız ilişkisini gözler önüne seriyor. Gelin, gizem ve şüphe unsurlarıyla iç içe geçen eserden kısaca bahsedelim.
''Yazarlarevi Cinayeti'' adlı kitabı neden okumalısınız?
Yazarlerevi Cinayeti, polisiye sevenlerin yanı sıra içinde edebiyat ve yazma merakı olan herkesin okuyabileceği türden bir yapıt. Toplam 360 sayfadan oluşan eser, içinde sosyolojik ögeler barındırıyor. Avukat olan Ceren'in yazar babasını kaybetmesiyle başlayan olay akışı, babanın yaşadığı Ada'ya kadar uzanıyor. Ada'ya gelen Ceren'in başlangıçtaki amacı babasının yaşadığı evi satmak iken şüphelendiği bazı durumlar onu babasının ölümünü araştırmaya itiyor. Ceren, ölümün arkasındaki sır perdesini aralamaya karar verince yeterince bağ kuramadığı babasını anlamaya ve onun yazdıklarının peşinden gitmeye çalışıyor. Yapıtta, oldukça ünlü olan yazarın çevresindeki genç kalemler, şüphe uyandıran unsurlar arasında. Oya Baydar bu konuyu ele alarak kızın gözünden bir babanın umutsuzluklarını, zayıflıklarını ve ideallerini irdeliyor. Usta yazar Oya Baydar eserinde günümüz edebiyat alanının bahsedilmeyen konularına değinerek edebiyatı da sorguluyor. Bir yazarın gözünden genç kuşakların yetenekleri, yayıncılık eleştirileri dile getiriliyor. Sizi edebiyat dünyasında yolculuğa çıkaran yazar; çözmeniz için bir bilmece bırakmayı da ihmal etmiyor. Siz de her sayfasında merak uyandıran eseri sürükleyici ve sade anlatımı sayesinde bir solukta okuyabilir, yazarların farklı dünyasına yolculuk yapabilirsiniz.
Bunları biliyor muydunuz?
Oya Baydar'ın Yazarlarevi Cinayeti adlı eserinde sadece edebiyatın metalaşmasını değil; ses, söz ve yazı ilişkisini de irdelediğini biliyor muydunuz? Eser, edebiyat yapıtlarına yazar ve kitap adları ile sayısız gönderme yaparak edebiyatın sağaltıcı rolünü üstlenir. Oya Baydar; eseri ''Yazarlarevi Cinayeti''nde edebiyat ve yayıncılık alanını sorgulamasıyla edebiyat ortamının ''sözsüz kuralları''nı okuyucuya açıklamaktan çekinmez. Yapıt, edebiyatın kabul etme ve dışlama pratiklerini açıkça gözler önüne serer. Gerilim üzerine kurgulanmayan fakat olay akışında gerilimi kendiliğinden doğuran eserin editörlüğünü Mustafa Çevikdoğan yapar. Eserin kapağı ise Kubilay Aydemir tarafından tasarlanır. Can Yayınları tarafından okuyucuyla buluşturulan eserin düzeltilerini Melis Oflas yaparken sanat yönetmeni görevini ise Utku Lomlu üstlenir.
Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz
''Yazarlarevi Cinayeti'' adlı eseri beğendiyseniz yazarın 80 Yaş Zor Zamanlar Günlükleri adlı eserine göz atabilir, ya da dilerseniz Elveda Alyoşa isimli romanını okuyabilirsiniz.
Neden idefix?
Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.
Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!
Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.