product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Evde Şirden Peynir Mayası 100 ml ℮

1-) 5LT çiğ sütü 75°C ye ısıtıp, 1-2 dakika bekleyin ve hızlıca 35°C ye soğutun.

2-) 1 tatlı kaşığı peynir mayasını yarım çay bardağı içme suyuna ekleyip, karıştırın ve süte yavaşça ilave ederek iyice dağılmasını sağlayın.

3-) Tencerenin ağzını kapatıp, ısısını kaybetmeyecek şekilde iyice sarın. Sıkı ve elastik bir pıhtı oluşana kadar 30-40 dakika bekleyin.

4-) Oluşan pıhtıyı bıçak yardımıyla, enine boyuna ve derinlemesine keserek 1'er cm'lik parçalara ayırın. 30-40 dakika suyun ayrışması için bekleyin.

5-) Pıhtının suyunun daha hızlı ayrışması için, pıhtıyı 35-37°C ye kadar yavaşça karıştırarak ısıtın.

6-) Suyu iyice atılan pıhtıyı, süzme bezinin içerisine alarak ağzını sıkıca bağlayın.

7-) Üzerine yaklaşık 1,5-2 kg ağırlık koyun. 2 saatte bir peyniri ters çevirerek, 4-5 saat süreyle baskı uygulayın. (Daha uzun bekletilirse daha sert bir peynir elde edilir.)

8-) Peynirinizin suyu atıldıktan sonra, uygun bir kaba alarak üzerine salamurayı ilave edin ve 1 saat dinlendirin. Salamura, peynir yüzeyini tam olarak örtmelidir.

Salamura Hazırlanışı: 1LT suya 2 yemek kaşığı sofrada öğütme tuzunu ekledikten sonra kaynatıp, 25°C ye soğutun. Salamuradaki tuz miktarı peynirinizin ne kadar tuzlu olacağını belirler. Önerilen miktar, 500 g ℮ peynire 1LT salamuradır. Peynirinizi her zaman salamurada muhafaza edin

9-) Peynirinizi buzdolabında muhafaza edin. Tüketeceğiniz kadar peyniri sıcak sudan geçirerek tuzunu azaltabilirsiniz. Afiyet olsun.

 

Paketleme: Streç, ve Pıtpıt ile kaplanır. Soğuk kalması için Buz aküsü ile takviye edilir.

 

Önemli: Mutlaka soğuk yerde saklayınız!

 

İçindekiler

Su, Tuz(%16), Enzim Çözeltisi(Hayvansal Kimozin+Pepsin), Antimikrobiyel Madde(Sodyum Benzoat E211)



Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.